El passat divendres, 2 d’octubre, es va presentar al Museu de la Pell d'Igualada la campanya Tracta’m bé, una proposta visual per a la prevenció dels maltractaments a les persones grans, impulsada pel Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada, i que compta amb el recolzament de la Diputació de Barcelona.
L’acte, en el que hi van assistir prop d’una vuitantena de persones, entitats i institucions vinculades a la gent gran, va servir per donar el tret de sortida a la campanya i presentar les imatges en els seus formats targetons, cartells, un llibre de relats, falques de ràdio i un vídeo. La iniciativa recull sis escenes de bon tracte amb diferents persones de la comarca de l'Anoia que posen de relleu aquesta problemàtica social.
La presentació va comptar amb Carme Riera, tinent d’alcalde d’Acció Social de l’Ajuntament d’Igualada, Xavier Pérez, vicepresident tercer i conseller de Salut Pública del Consell Comarcal de l’Anoia, i Ramon Bacardit, conseller d’Acció Social del Consell Comarcal de l’Anoia
El conseller comarcal, Xavier Pérez, va explicar que la campanya s'emmarca dins el programa Pels bons tractes a les persones grans de l’Anoia i l’aposta que fa l’ens comarcal per tractar de forma específica al conjunt de persones grans amb diferents actuacions com la creació d’un Model territorial d’intervenció pel bon tracte a les persones grans, la formació a diferents agents del territori en matèria de detecció de situacions de vulnerabilitat i la creació de l’Equip d’Atenció a la Vellesa (EAVA), entre altres.
Carme Riera va afegir que “ens trobem davant un envelliment progressiu de la població i cal encarar les nostres accions aconseguint un envelliment actiu”. En aquest sentit, l’Ajuntament d’Igualada es va afegir recentment a la Xarxa de Ciutats Amigues de les Persones Grans, que té com a principal objectiu promoure l’envelliment actiu de la ciutadania.
Tant l’Ajuntament d’Igualada com el Consell Comarcal de l’Anoia van agrair la col·laboració de totes les institucions i mitjans de comunicació que fan possible el projecte i, en especial, també del Consell de la Gent Gran de l’Anoia per la seva gran implicació.
L’acte també va comptar amb la participació de dues representats del Consell Comarcal del Solsonès, ens impulsor d’una campanya prèvia en la qual es basa la que ara desenvolupa l’Anoia, que van exemplificar algunes situacions de mal i bon tracte en que es poden trobar la gent gran.
Finalment, les tècniques del Consell Comarcal de l’Anoia i de l’Ajuntament d’Igualada van donar la visibilitat a la campanya i van mostrar les diferents imatges que aniran sortint de forma periòdica i que té una durada aproximada d’entre nou mesos i un any, cadascuna d’elles fomentant un cas de bon tracte.
Last modified: 5 de febrer de 2018