Està adreçada a professionals i agents socioeducatius de la comarca que treballin amb infants i joves
La Comissió per a la Prevenció, Detecció i Intervenció enfront de l’Assetjament entre Iguals organitza el 16 de novembre la 5a Jornada de Bones Pràctiques, dedicada al Bullying des de la perspectiva Sistèmica i a la tipificació de casos en funció dels nivells d’alerta. La jornada, que està adreçada a professionals i agents socioeducatius de la comarca que treballin amb infants i joves i que comptarà amb més de 120 professionals, comptarà amb la ponència de Carles Parellada, mestre, psicomotricista i terapeuta familiar. Posteriorment tindrà lloc una dinàmica pràctica per conèixer la tipificació de casos en funció dels nivells d’alerta, a càrrec de Ramiro Ortegón, Soci de SEER i President de PDA Bullying.
La Comissió per a la Prevenció, Detecció i Intervenció enfront de l’Assetjament entre Iguals, que fa sis anys, que treballa i impulsa accions per visibilitzar i donar resposta a aquestes situacions, és un grup de treball impulsat per la Taula Territorial d’Infància i Adolescència de l’Anoia i liderat pel Consell Comarcal i l’Ajuntament d’Igualada.
El Consell Comarcal posa a disposició de les víctimes o de qui conegui un cas d’assetjament entre iguals el telèfon 699 664 718 i el correu electrònic mediacio@anoia.cat.
2 de novembre, Dia internacional contra la Violència i l’Assetjament escolar
La Comissió per a la Prevenció, Detecció i Intervenció enfront l’Assetjament entre Iguals de la comarca de l’Anoia va celebrar dijous dia 2 el dia internacional contra la violència i l’assetjament escolar.
Els Estats Membres de la UNESCO van designar el primer dijous de novembre de cada any com a Dia Internacional contra la Violència i l’Assetjament Escolar (fent especial referència al ciberassetjament), reconeixent d’aquesta manera que la violència a l’entorn escolar, en totes les seves formes, atenta contra els drets dels infants i adolescents, la salut i el benestar.
Aquest dia té com a objectiu sensibilitzar es persones a escala mundial sobre el problema de la violència i l'assetjament escolar, inclòs el ciberassetjament, les seves conseqüències i la necessitat de posar-hi fi.
També fa una crida als alumnes, familiars i membres de la comunitat educativa, responsables d’Educació i sectors associats, sobretot el sector de les tecnologies, per tal d’incitar-los a contribuir en la prevenció de la violència i, d’aquesta manera, garantir la seguretat i el benestar dels infants i adolescents.
Last modified: 6 de novembre de 2023