El diputat per a la Cooperació Local, Joaquim Ferrer, va explicar ahir a alcaldes i regidors de la comarca de l'Anoia el 'Catàleg de suport als serveis i a les activitats locals 2012', així com les altres línies d'ajut de la Diputació de Barcelona envers els governs locals.
Ferrer va assenyalar que el Catàleg era una de les tres potes de l'acció cooperadora de la Diputació de Barcelona cap als municipis aquest 2012, juntament amb el Fons Extraordinari anunciat també ahir, i la xarxa d'inversions i infraestructures que es durà a terme en col.laboració amb el PUOSC de la Generalitat. El diputat va destacar davant els electes, que omplien la sala d'actes del Consell Comarcal de l'Anoia, que el Catàleg havia augmentat la seva oferta un 13 %, malgrat la crisi, amb els seus 44,4 milions d'euros de dotació total.
També va prendre part en la sessión informativa Marc Castells, alcalde d'Igualada i diputat d'Educació i TIC, qui va resaltar que el Fons Extraordinari anunciat ahir per la Diputació signifiquen una injecció en la vena dels municipis barcelonins de més de 30.000 milions de les antigues pessetes, que aniran al carrer, als comerciants, els proveïdors i les empreses.
L'acte va ser presentat pel president del Consell Comarcal de l'Anoia, Xavier Boquete, que va agraïr la presència al territori dels representants de la Diputació, una institució, com els mateixos ens comarcals, va dir, que ara són qüestionats però són essencials pel funcionament dels ajuntaments.
El Catàleg és una publicació electrònica que recull l'oferta de recursos, tant de caràcter econòmic com tècnic, que la Diputació adreça als ajuntaments. El Catàleg integra un total de 201 recursos, que s'agrupen en 59 programes de concertació que corresponen a cinc àmbits d'actuació, d'acord amb l'estructura orgànica de la Diputació: Atenció a les Persones, Coneixement i Noves Tecnologies, Desenvolupament Econòmic i Ocupació, Presidència i Territori i Sostenibilitat. El Catàleg 2012 té un pressupost de 44,4 milions d'euros, dels quals 38 corresponen a recursos econòmics per als ens locals i 6,4 a recursos tècnics i materials. Partint dels recursos del Catàleg, els ens locals presenten les seves demandes. Posteriorment, les sol·licituds es valoren tècnicament i l'atorgament de recursos es realitza en funció de la viabilitat tècnica dels projectes locals i la disponibilitat de recursos.
Last modified: 5 de febrer de 2018