Els Hostalets de Pierola se suma als 8 pobles que disposaven d’aquests professionals: el Bruc, Calaf, Castellolí, Sant Martí Sesgueioles i Vallbona des del 2009, Carme i Tous des del 2012, i Copons des de l’any passat.
L’Ajuntament dels Hostalets de Pierola s’ha incorporat des d’aquest mes de maig al projecte de tècnics dinamitzadors de Joventut compartits que desenvolupa el Consell Comarcal de l’Anoia, després del conveni de col·laboració que han establert ambdues institucions. Els Hostalets se suma, així, a aquesta iniciativa del Servei Comarcal de Joventut que permet als municipis de la comarca disposar d’un professional especialitzat en la matèria i dedicat exclusivament a desenvolupar polítiques i programes municipals de Joventut.
Amb la incorporació dels Hostalets de Pierola, ja són 9 els ajuntaments de la comarca que disposen de la figura d’un tècnic dinamitzador de Joventut compartit: Copons, des del 2013, Carme i Sant Martí de Tous, des del 2012, i el Bruc, Calaf, Castellolí, Sant Martí Sesgueioles i Vallbona d’Anoia des que el Consell Comarcal va posar en marxa el projecte el 2009, amb el suport de la Direcció General de Joventut de la Generalitat.
Les principals funcions dels tècnics dinamitzadors de Joventut compartits són donar suport a l’elaboració i l’execució dels Plans Locals de Joventut del municipi amb sessions participatives amb els joves, desenvolupar accions en l’àrea de joventut i desplegar els recursos que es disposen des del Servei de Joventut del Consell, a més de tramitar subvencions a la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona. El tècnics també vetllen per la participació dels joves i les seves entitats en aquestes polítiques i programes, i mantenen reunions periòdiques de coordinació amb els joves per consensuar la planificació de les polítiques de joventut.
L’increment del nombre de municipis que s’han anat incorporant a aquest programa del Consell Comarcal de l’Anoia és la millor mostra que la iniciativa és de gran utilitat per als ajuntaments i el col·lectiu de joves.
Amb la incorporació dels tècnics dinamitzadors de Joventut els ajuntaments tenen més capacitat per detectar les necessitats de la població juvenil i poder definir noves línies d’actuació. També els permet aprofitar millor els serveis que ofereixen el Consell Comarcal i altres administracions, i tenen més facilitat per impulsar accions conjuntes entre diversos municipi.
Per la seva banda, els joves compten amb una persona de referència per atendre les seves consultes i demandes, i participen en el disseny de les polítiques de joventut ja que disposen d’un interlocutor directe entre les seves demandes i l’administració.
Last modified: 5 de febrer de 2018