El Consell Comarcal de l’Anoia s’ha adherit al conveni que fa uns mesos van signar els Ajuntaments d’Igualada, Vilanova del Camí, Piera i Masquefa per coordinar els seus centres de serveis a les empreses i, així, oferir més i millors recursos als emprenedors, les pimes i els ciutadans per fer front a la crisi.
Amb la incorporació del Consell Comarcal, aquests quatre centres públics de serveis a les empreses s’obren al conjunt de la comarca. El Consell farà d’aglutinador i canalitzador perquè tots els anoiencs tinguin l’oportunitat de beneficiar-se dels diversos serveis, programes i projectes que aquests centres impulsen en els àmbits de la promoció econòmica, l’emprenedoria, l’ocupació i la formació, així com també a les diferents especialitzacions que ofereix cadascun d’ells.
Un altre objectiu és dotar els tècnics d’aquestes institucions de les millors condicions per oferir “una resposta eficaç” a les demandes dels emprenedors, les empreses i la ciutadania, segons que va explicar el vicepresident primer del Consell Comarcal, Jordi Calpe, durant la signatura del conveni que es va fer dijous passat al Centre Tecnològic Comunitari de Masquefa, municipi que ha impulsat la iniciativa.
L’acte també va comptar amb la presència dels alcaldes de Vilanova i Masquefa, Joan Vich i Xavier Boquete, i el segon tinent d’alcalde de Piera, Josep Llopart. Tots ells van coincidir a destacar la necessitat “de sumar esforços i optimitzar recursos en un temps en què són escassos”. A més, van veure en aquest acord “un punt d’inflexió” per acabar fent realitat la futura Agència de Desenvolupament Econòmic de l’Anoia que ha de liderar i coordinar les diverses accions de promoció econòmica que es duen a terme en el conjunt de la comarca.
Treball en xarxa
El treball en xarxa d’Ajuntaments i Consell Comarcal ha de permetre donar resposta a les necessitats d’un major nombre d’emprenedors i pimes, estimular la creació de nous negocis i llocs de treball, i potenciar la formació dels ciutadans, evitant duplicitats, compartint infraestructures i traient el màxim profit a la complementarietat dels quatre centres i del departament de Promoció Econòmica del Consell.
Mitjançant aquest pla de treball conjunt ja s’ha unificat l’oferta formativa dels quatre centres en un mateix programa -eliminant duplicitats i incorporant novetats-, s’ha assegurat la continuïtat en el seguiment dels usuaris –per exemple pel que fa als emprenedors que iniciaven els tràmits per crear la seva empresa en un centre i són derivats a un altre centre- i ara es garantirà que els emprenedors i les empreses de tota la comarca rebin els mateixos serveis i tinguin les mateixes oportunitats, tant pel que fa a la formació com a la creació de nous negocis o la seva consolidació.
Algunes de les accions previstes en el pla de treball per al 2012 i el 2013 són implantar en diversos municipis els tallers de sensibilització envers l’emprenedoria que Igualada i Vilanova ja duen a terme avui als centres educatius, ampliar el servei del Racó de l’Emprenedor a altres poblacions, impulsar sessions de networking empresarial i professional, o organitzar jornades de bones pràctiques i d’intercanvi d’experiències entre el personal tècnic, entre altres.
Abans de la signatura d’adhesió del Consell al conveni, els tècnics municipals i comarcals van mantenir una reunió de treball en què es va fer balanç dels projectes que s’han impulsat fins al moment i es van avaluar noves propostes a dur a terme conjuntament.
Last modified: 5 de febrer de 2018