En commemoració del Dia Internacional de la Dona, més d'una vintena de treballadores i treballadors del Consell Comarcal Anoia van participar en la formació especial "Soc com em veus? Em veus com soc?" organitzada per la Unitat d’Igualtat i Famílies. Aquesta iniciativa, celebrada en el marc del 8 de març, va proporcionar un espai de diàleg i reflexió sobre la pressió estètica i la importància de la igualtat de gènere en l'àmbit laboral.
Dirigida per Anna Jeremias Marin, psicòloga, educadora social i formadora especialitzada, la formació va abordar la complexa qüestió de la pressió estètica, reconeixent-la com una forma d'opressió de gènere que afecta especialment les dones. A través de continguts teòrics, dinàmiques participatives i l'anàlisi col·lectiva, els participants van explorar els mecanismes que sostenen aquesta forma de violència simbòlica.
La jornada, que es va dur a terme amb èxit el dia 13 de març de 2024, va promoure una mirada crítica des de la interseccionalitat, considerant altres eixos d'opressió com el racisme i el classisme en relació amb el cànon estètic actual. Durant les quatre hores de formació, els treballadors van tenir l'oportunitat de revisar el seu propi concepte de bellesa i explorar com es relacionen amb els seus propis cossos i amb els cossos dels altres en un entorn social dominat per ideals estètics normatius.
A més de la formació, els participants van poder gaudir d'un espai de diàleg i confiança, on van compartir experiències i inquietuds relacionades amb la temàtica tractada. Aquesta iniciativa, en consonància amb els valors de la igualtat de gènere i el respecte a la diversitat, reafirma el compromís del Consell Comarcal Anoia amb la creació d'espais laborals segurs, inclusius i respectuosos amb la diversitat.
Acompanyant aquesta formació, es va inaugurar una exposició gràfica a la seu del Departament de Benestar Social i Ciutadania, així com una petita mostra a la seu principal del Consell Comarcal de l’Anoia, que vol representar com la cultura dominant ha establert normes i estàndards de bellesa inabastables i poc realistes, tot amb la finalitat de cosificar i reduir les persones a objectes de consum.
Last modified: 20 de març de 2024