L’empresa responsable del servei gestionarà més d’un miler d’àpats diaris en prop d’una vintena de centres educatius de la comarca
El Consell Comarcal de l’Anoia ha conclòs recentment el procediment de contractació pública del servei de menjador a les escoles de la comarca que gestiona l’ens. Un contracte dotat amb més de 6 milions d’euros, que implementarà l’empresa Servei d’Àpats SL, des d’ara i fins a la finalització del curs 2026/2027.
Aquest servei suposa l’elaboració de més de 1.100 menús diaris, mitjançant càtering de línia calenta o cuina al mateix centre, en 17 escoles de l’Anoia: Gabriel Castellà d’Igualada; García Lorca, Antoni Gaudí i Montbou a Santa Margarida de Montbui; Cérvola Blanca a Sant Martí de Tous; Les Passeres a Castellolí; Serra de Coll-bas a Carme; Vilademàger a La Llacuna; Marquès de La Pobla a Capellades; La Torre a La Torre de Claramunt; Torrescasana a Vilanova d’Espoia; Herois del Bruc i Creixà a Piera; Font del Roure i El Turó a Masquefa; Les Oliveres a Cabrera d’Anoia i Josep Masclans a Vallbona d’Anoia.
El contracte també inclou, més enllà de l’elaboració pròpia de l’àpat, l'atenció a l'alumnat durant el temps de la prestació de servei de menjador i els períodes anteriors i posteriors, des que acaben les classes del matí fins que comencen les de la tarda, per la qual cosa l’empresa adjudicatària dotarà els menjadors del personal necessari.
La consellera comarcal d’Educació, Carme Zaragoza, assegura que “el servei de menjador és un dels contractes més grans que gestiona aquesta institució i, a més, compta amb un component molt important de responsabilitat, ja que implica garantir la bona alimentació dels nostres infants; per això s’ha plantejat un concurs exigent que estem segurs que garantirà una prestació excel·lent del servei en els propers anys”.
La confecció i els controls dels menús de menjador escolar es realitza sempre d’acord amb les recomanacions i criteris nutricionals que es donen des dels organismes oficials de salut pública i en base a la legislació aplicable. Inclouen productes ecològics —hortalisses, fruita, cereals, llegums, pasta i ous— i de proximitat —carn blanca, verdura, fruita, llegums i làctics— i s’hi contemplen les intoleràncies o especificitats que pugui presentar l’alumnat.
A banda de ser equilibrat nutricionalment, aquest menú ha de ser atractiu i evitar la monotonia, contemplant també dinars especials en dates assenyalades com ara la Castanyada, el Nadal o el Carnestoltes, entre d’altres.
Last modified: 11 de juliol de 2022