Nou cop de gas al projecte del Campus Motor de l’Anoia que el Consell Comarcal està construint a Castellolí, en l’entorn del circuit de velocitat Parcmotor i el polígon de Can Parera.
El Ple del Consell va aprovar dimarts adjudicar a l’empresa Ferrovial-Agroman SA la segona fase de les obres d’aquest futur centre de formació especialitzada en el motor i de serveis a les empreses del sector. Les obres s’adjudiquen a Ferrovial-Agroman SA, que va presentar l’oferta econòmicament més avantatjosa, per un import d’1.494.064,30 euros (IVA exclòs).
L’adjudicació es va aprovar amb els vots favorables de tots els grups comarcals, amb l’excepció del PSC, que va abstenir-se. El president del Consell Comarcal, Xavier Boquete, va lamentar que el grup socialista negués “una vegada més” el seu vot favorable i evités així “la unanimitat en un projecte que està cridat a dinamitzar l’economia i que es bàsic per a una comarca tan castigada com l’Anoia”.
L’oferta de Ferrovial-Agroman SA contempla importants millores en l’execució tècnica de l’obra, valorades en més de 210.000 euros. L’empresa també destinarà 170.000 euros a l’adquisició de mobiliari i equipament per al Campus Motor, i assumirà els costos de manteniment de l’edifici durant tres anys. D’aquesta manera, el Consell Comarcal es garanteix la posada en funcionament del Campus. En total, l’oferta adjudicatària representa una rebaixa substancial respecte a l’import de sortida de la licitació.
Aquesta segona fase es finançarà amb els 2.000.000 d’euros que Esquerra Republicana de Catalunya va aconseguir de Madrid mitjançant una esmena als Pressupostos Generals de l’Estat de l’any 2011. Amb aquesta partida es financen, a més de les obres, els impostos i les despeses generals. El govern central va trametre aquests 2.000.000 d’euros –inclosos en un pla d’ajudes del Ministeri d’Indústria- al Govern de la Generalitat, i l’Executiu català va aprovar concedir la subvenció al Consell, l’impulsor del Campus, mitjançant un conveni de col·laboració amb el Departament d’Empresa i Ocupació (ACC1Ó).
Després d’una primera fase en què s’han fet els moviments de terra, els fonaments i l’estructura, en aquesta segona fase s’executaran els tancaments exteriors de l’edifici –que consta de quatre plantes-, la distribució dels espais i les instal·lacions, i s’acabaran els interiors de la planta semisoterrani i la planta baixa. Serà aleshores quan el centre ja podrà iniciar l’activitat. La previsió es que els treballs finalitzin al llarg del primer semestre del 2013.
En una tercera fase s’enjardinaran els exteriors i s’acabaran els interiors de les plantes primera i segona.
Accelerador de l’economia
El Campus Motor de l’Anoia és una aposta ferma del Consell Comarcal per contribuir a revitalitzar l’economia de la comarca. Es tracta d’una de les principals inversions en la història del Consell. Amb un pressupost total de 3.366.667 euros –íntegrament subvencionat- el projecte vol convertir la comarca en un referent nacional i internacional en el món del motor. Aquest projecte estratègic aposta per la diferenciació i l’especialització per accelerar l’economia del territori, fomentar els sectors emergents i augmentar les oportunitats d’accés al mercat de treball.
El Campus Motor neix amb la vocació d’esdevenir un centre de formació teòrica i pràctica especialitzada en el motor, i com un centre d’allotjament, serveis i lloguer d’espais per a empreses del sector. També hi conviuran la innovació, l’intercanvi de coneixement, la investigació, el desenvolupament per a les empreses del motor i projectes de sostenibilitat i ‘smart cities’ vinculats al sector del motor.
Unes instal·lacions a la carta
L’equipament oferirà els seus espais i serveis a empreses, autònoms i professionals liberals, equips de competició i equips esportius, centres de recerca, universitats i centres formatius, federacions i associacions, entre altres potencials clients i usuaris.
L’edifici, de 2.816,8 metres quadrats, destacarà per la seva polivalència. Disposarà d’espais modulars, reconvertibles i adaptables a les necessitats específiques dels usuaris. Això el convertirà en un equipament ideal per a acollir múltiples usos associats al motor. De fet, els espais del Campus podran destinar-se a tallers, aules-tallers, sales formatives, despatxos, sales de reunions, sales multimèdia, sales d’actes, conferències i presentacions, oficines i espais de treball per a empreses, grans espais ‘coworking’ per a emprenedors i professionals autònoms, i magatzems.
Last modified: 5 de febrer de 2018