La visita d'una delegació argentina posa de relleu els punts en comú entre els dos projectes.
Es posaran en marxa diferents mecanismes d'intercanvi d'informació.
El Campus Motor Anoia, el ParcMotor Castellolí i la Unió Empresarial de l'Anoia crearan lligams amb l'Autódromo Rosario EEM, de l'Argentina. La setmana passada, una delegació de Rosario va visitar les instal·lacions de Castellolí, on els argentins van participar en tallers i formacions. A partir de la trobada s'han establert acords per a l'intercanvi d'informació, com la creació d'una bases de dades de bones pràctiques i mecanismes de comunicació directe entre les empreses de Rosario i l'Anoia.
Els acords s'emmarquen dins del projecte de “Cooperació per al desenvolupament Argentina-Catalunya” finançat per la Diputació de Barcelona i desenvolupat pel Consell Comarcal de l’Anoia-Campus Motor Anoia juntament amb Parcmotor Castellolí, la Societat de Tècnics d’Automoció(STA) i l’Ajuntament de Rosario-Autódromo de Rosario (Argentina).
La delegació argentina estava formada pel president del Directorio de Empresa Autódromo Ciudad de Rosario, Mauricio Malano, el director general d'Innovació, Ciència i tecnologia de la Municipalidad de Rosario, Roberto Alfredo Bisso, així com el coordinador tècnic de la Secretaria de Gobierno de la Municipalidad de Rosario, Alejandro Perez Biggot.
L'Anoia i Rosario troben maneres d'enriquir-se mútuament
La visita de la delegació a les instal·lacions de Castellolí i la trobada amb els gestors locals va posar de manifest que algunes de les activitats que es duen a terme a Catalunya es podien aplicar a l'autòdrom de Rosario.
L'autòdrom argentí està en fase de desenvolupament, i la delegació argentina es planteja la possibilitat d'introduir-hi activitats relacionades amb la formació i la difusió de pràctiques relacionades amb el món del motor, de caràcter educatiu o bé lúdic.
En una trobada amb la Unió Empresarial de l’Anoia es van analitzar les possibilitats de col·laboració entre les empreses locals d'ambdós territoris. En aquest sentit, les dues parts van mostrar interès i van veure opcions de col·laborar en sectors com el metal•lúrgic en general, l’automotor en particular, el de la pell, el software i els sectors de base tecnològica, sense descartar-ne d'altres.
Col·laboració amb TMB per a millorar el transport públic
Als diferents tallers i formacions que es van desenvolupar al Campus Motor, es van posar en comú aspectes sobre gestió empresarial segons les tendències actuals, gestió de la innovació tant en l'àmbit públic com el privat, i de cooperació publico-privada. També es va treballar l'ús d'eines informàtiques que faciliten la gestió i la comunicació, així com la perspectiva de gènere en la gestió empresarial i d'organismes públics.
Durant l'estada a Catalunya, la delegació també va apropar-se a la fira Smart Cities de Barcelona, on van poder conèixer experiències d'innovació en noves tecnologies urbanes, transport públic, automoció, reciclatge i medi ambient. Coincidint amb la fira es va celebrar una trobada entre la delegació argentina i la direcció de l'empresa Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que obre la possibilitat de col·laboració entre aquesta i la ciutat de Rosario dins dels seus projectes de millora dels serveis de transport públic.
A més, es va fer una visita a les instal·lacions d'IDIADA APP +, que va aportar una mostra molt significativa de la gestió de la innovació en el sector automotor. Aquesta instal·lació es troba entre les primeres a nivell mundial com a centre de serveis avançats a les empreses i de recerca per al sector.
Acords per a l'intercanvi d'informació
Entre els acords resultants de la visita argentina destaca la posada en marxa d'una pàgina web que permeti la col·laboració i l'intercanvi per via digital, tant per part institucional com de les empreses d'ambdós territoris. Aquest espai a la xarxa servirà per a l'aportació d'informació sobre sectors i activitats empresarials així com institucionals, especialment en l'àmbit de la cooperació publico-privada i la governança.
També es crearà una base de dades de bones pràctiques en els àmbits de medi ambient o perspectiva de gènere, de manera que empreses i institucions d’ambdós territoris puguin visualitzar-les, manifestar el seu interès en els continguts i posar-se en contacte amb els responsables de cada projecte o activitat.
S'obrirà un canal de comunicació directe entre les empreses de l'Anoia i les de l'Argentina, de manera que es faciliti la cooperació en diversos àmbits com ara l'intercanvi d'experiències, la tecnologia, la importació-exportació, la possibilitat d'establir representacions comercials, o d'altres que es posin de manifest a través dels mitjans de comunicació habilitats. La delegació argentina també es va comprometre a posar en contacte la Unió Empresarial de l'Anoia amb organitzacions empresarials de Rosario.
Les dues parts també s'han compromès a mantenir obertes les línies de comunicació i col·laboració un cop finalitzat formalment el programa de cooperació actual, finançat per la Diputació de Barcelona.
Last modified: 5 de febrer de 2018