Consell Comarcal de l'Anoia

Benvinguts al Consell Comarcal de l'Anoia
    

Notícies

Nova edició del projecte ANOIA ACTIVA co-liderat pel Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada

  • PDF

img 9259El projecte amb un cost total de 579.499,58€ té l’objectiu estimular la creació d’activitat econòmica i la generació d’ocupació

El Consell Comarcal de l’Anoia i l’Ajuntament d’Igualada tornaran a co-liderar el projecte Anoia Activa durant l’any 2018. El projecte, que es realitza a l’Anoia des de 2007, es troba emmarcat dins el projecte Treball a les 7 comarques i té com a objectiu estimular la creació d’activitat econòmica i la generació d’ocupació mitjançant el suport integrat al teixit productiu i a les persones desocupades de manera que sigui possible desenvolupar un entorn que afavoreixi la dinamització socioeconòmica de la comarca amb la implicació de les entitats locals i agents del territori.

El cost total del projecte és de 579.499,58€per a executar accions de suport a persones en situació de desocupació. Les dues institucions rebran en conjunt 521.549,62€, el 90% sobre el cost elegible com marca la convocatòria. La resta, el 10%, se’n fa càrrec el Consell Comarcal i l’Ajuntament.

Llegiu-ne més...

Deu famílies voluntàries de l’Anoia comencen la prova pilot del porta a porta

  • PDF

img 3253-anoiacatL’any vinent entra en vigor un nou model de recollida de residus selectiva porta a porta a 16 municipis de l’Anoia.

Des del passat dia 1 de desembre i durant 15 dies, deu famílies voluntàries de l’Anoia participen a la prova pilot per conèixer de manera activa, experimental i pràctica en què consisteix el porta a porta. Aquesta experiència finalitza amb la participació en un rodatge amb en Peyu per editar el vídeo promocional del porta a porta.

De l’1 al 15 de desembre, les deu famílies participants posaran en pràctica el porta a porta per experimentar com serà la gestió dels residus domèstics un cop s’hagi implantat el nou model de recollida. Paral·lelament, participaran en el rodatge del vídeo promocional de la campanya. L’equip de rodatge recorrerà la comarca per captar les experiències i sensacions de les famílies a través d’una entrevista que dirigirà en Peyu.

Llegiu-ne més...

Vols fer pràctiques al Regne Unit?

  • PDF

poster-general-anoiacatLa Víbria Intercultural, amb la col·laboració de l’Oficina Jove de l’Anoia, selecciona joves que vulguin realitzar pràctiques remunerades al Regne Unit durant tres mesos.

Es tracta del programa Mobilicat, programa de Garantia Juvenil, impulsat per la Generalitat de Catalunya i finançat pel Fons Social Europeu que té com a objectiu principal reduir l’atur juvenil. Un dels projectes nascut d’aquest propòsit és el TLN Mobilicat, que ofereix l’oportunitat als joves de realitzar pràctiques professionals a l’estranger.

Llegiu-ne més...

El Consell Comarcal contracta cinc joves en practiques dins el marc del programa juvenil

  • PDF

jenp-anoiacatEl Consell Comarcal de l’Anoia ha contractat a 5 joves beneficiaris del programa de Garantia Juvenil, una iniciativa europea d’ocupació per reduir l’atur juvenil, impulsada a Catalunya a través del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC).

La durada dels contractes en pràctiques serà de sis mesos a jornada complerta i es realitzaran tasques als departaments de Joventut, Noves Tecnologies, Ensenyament, Recursos Humans, Intervenció i Atenció Ciutadana.

Es tracta d’una iniciativa dirigida a joves inscrits al Servei d’Ocupació i a Garantia Juvenil i amb estudis postobligatoris finalitzats: Cicles Formatius i graus universitaris.

Llegiu-ne més...

Els agents turístics de l’Anoia descobreixen la Llacuna

  • PDF

whatsapp-image-2017-10-23-at-12.25.31-anoiacatEl passat mes d’octubre prop d’una vintena d’agents turístics de la comarca van participar de la jornada organitzada per Anoia Turisme amb l’objectiu de millorar la qualitat de la informació que s'ofereix al territori.

La jornada va tenir lloc a la Llacuna, i va constar d’una sessió de treball al Centre de Cultura i Turisme en la que es van revisar les accions dutes a terme des d’Anoia Turisme aquest 2017 i es van exposar les previstes en un futur. També es va fer un treball conjuntant per detectar les necessitats i punts forts que es veuen els mateixos Punts d’Informació Turística que té la comarca de l’Anoia.

Llegiu-ne més...

En Peyu serà l’ambaixador del nou model de recollida, porta a porta, a l’Anoia

  • PDF

img 9079L’any vinent entra en vigor un nou model de recollida de residus selectiva porta a porta a 16 municipis de la comarca.

En un acte celebrat el passat 14 de novembre a l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt, l’humorista Peyu va presentar les accions que preveu el pla de comunicació per visibilitzar, sensibilitzar i informar la població del canvi del nou servei de recollida.

El nou model contempla dos gestions diferents per tal d’adaptar-se a les necessitats i particularitats dels municipis; Porta a Porta pels municipis de més de 500 habitants com el Bruc, Castellolí, la Pobla de Claramunt, Carme, Capellades, la Torre de Claramunt, Sant Martí de Tous, Jorba, Copons i Orpí, i àrees tancades amb control d’accés per als de menys de 500 habitants i habitatges disseminats que afecta als municipis de Bellprat, Santa Maria de Miralles, Argençola, Montmaneu, Rubió i Veciana.

Llegiu-ne més...